Controle krijgen over boosheid, angst en onzekerheid

Voor veel mensen is het hanteren van emoties ingewikkeld. Sommige denken ze te pas en te onpas te kunnen ventileren, terwijl anderen ze het liefst vermijden. Deze cursus leert hoe u op een gezonde manier met uw emoties omgaat.

12 uitgebreide lessen

Iedere week ontvangt u via e-mail een les, maar u kunt ook alles in één keer bekijken, al raden we dat niet aan.

Verrassende inzichten

Psycholoog Hans ’t Hart deelt alle belangrijke inzichten die hij ook gebruikt tijdens zijn coachingssessies.

30 dagen bedenktijd

Omdat u van tevoren niet weet of de cursus aansluit op uw verwachtingen, geven we 30 dagen bedenktijd.

Voor wie?

Deze cursus zal u helpen als u:

 • Snel in uw ergernissen schiet
 • Vaak een kort lontje heeft
 • Vaak sombere gedachten heeft.
 • Conflicten uit de weg gaat;
 • Vaak onzeker of angstig bent

Het klinkt voor u misschien vreemd, maar deze persoonlijke klachten komen meestal voort uit het niet goed omgaan met boosheid. Boosheid is een basiskracht die u niet moet negeren. Doet u dat wel, dan treden er allerlei ongewenste effecten op. Zo blijken mensen die niet goed met boosheid omgaan vaker angstklachten te hebben en onzeker te zijn.

Het goede nieuws is: deze neveneffecten zullen verdwijnen als u goed met boosheid leert omgaan.

Een cursus over conflicten

Veel mensen denken bij conflicten aan ruzies of escalaties, maar bij veel koppels is dat niet eens aan de hand.

In een goede relatie voel je rust en verbinding en help je elkaar om de ander zichzelf te kunnen laten zijn in de omstandigheden waarin je je bevindt. Als je dat niet ervaart, dan voelt dat als een conflict met het ideaalbeeld dat je van een relatie zult hebben: er moet toch meer te halen zijn in een relatie.

Daarmee is een conflict niet pas een conflict als je het uitspreekt, maar speelt dit zich al van binnen af. Ook dan is deze cursus voor jou bedoeld! 

Deze cursus gaat over zowel de oorzaken als het voorkomen van ruzies en escalaties, maar ook over de laatste categorie conflicten. Want deze cursus legt de oorzaken bloot van het gebrek aan rust, verbinding en het gevoel niet jezelf te kunnen zijn… en toont je de weg eruit.

Wat leert u?

U leert in deze cursus op welke manier boosheid invloed heeft op uw geestelijke gezondheid, maar ook op welke manier u van ‘pakketjes’ af kunt komen die u met u meedraagt. Pakketjes zijn gebeurtenissen waarin personen u hebben gekwetst. Ze kunnen veel emotionele ballast veroorzaken, waar u iedere dag nog last van heeft, ook al is het lang geleden gebeurd.

In dit online traject laat ik u zien hoe deze pakketjes u beïnvloeden en hoe u er vanaf kunt komen.

Het zal ook voor u werken

Relatietherapeut Hans 't Hart

Ik heb zelf jarenlang met psychische klachten geworsteld. Zo had ik last van angsten, onzekerheden en moeite om grenzen te voelen, laat staan aan te geven. 

In mijn weg naar een gezond en krachtig leven, heb ik effectieve principes geleerd waarover ik in dit traject vertel. Het heeft mij jaren gekost om deze te ontdekken. Door deze cursus hoeft u hiervoor zelf geen jarenlange therapiesessies te volgen om ze te leren.

Ik pas de kennis die ik met u deel toe in mijn individuele begeleidingen en groepstrainingen en zie dagelijks dat het resultaat oplevert.

Het werkt voor mij, het werkt voor anderen en het zal ook voor u werken. Gegarandeerd!

Ook voor ondernemers

Als u ondernemer bent, is de cursus als opleiding volledig aftrekbaar. U betaalt daarmee dus iets meer dan de helft van het nettobedrag zonder de btw. 

Daarnaast heeft u natuurlijk ook nog de ’30 dagen geld terug garantie’.

Inhoud van de cursus

 • Hoe u beter functioneert als u goed met boosheid omgaat
 • Het eerste reactiepatroon: het ontstaan van ergernissen
 • Wat zijn pakketjes en hoe ontstaan ze?
 • Het tweede reactiepatroon: angst en onzekerheid
 • Het derde reactiepatroon: verdriet, wanhoop en negatief denken
 • Het belang van het geven van tegenspel
 • De positieve effecten van het uitpakken van pakketjes
 • De balans tussen begrip hebben en boos-zijn
 • Vier principes voor het uitpakken van pakketjes
 • Negatief versus positief hanteren van boosheid
 • Het belang van vergeven
 • Stappen voor vergeving

Veelgestelde vragen

Juist als u een kort lontje heeft, is deze cursus voor u geschikt. Datzelfde geldt als u veel last van ergernissen heeft. Vaak is dat een teken dat u onuitgepakte pakketjes heeft. U leert hoe u de pakketjes kunt herkennen, en wat u er praktisch mee kunt doen. U leert het verschil tussen reageren vanuit persoonlijke kracht (wat werkt) en wat we zouden kunnen noemen een (over)assertief begrenzen (wat niet werkt).

Als u angstig, paniekerig en/of onzeker bent, zult u zich niet zo bezighouden met uw eigen grenzen en behoeften. Zeer waarschijnlijk bent u iemand die zich goed kan inleven en toegewijd is aan het belang van de ander.

U leert in deze cursus de prijs die u betaalt voor het altijd begrijpen en/of vergoelijken. U leert hoe u uw grenzen en eigen behoeften kunt leren herkennen en waarom dat belangrijk is juist om gezonde relaties te hebben met anderen. U leert ook hoe u op een gezonde manier met respect voor anderen en uzelf kunt omgaan. U gaat leren waarom het leren bespreken van wat u dwars zit, juist respect oproept.

Als boosheid niet goed gehanteerd wordt, kan het naar binnen slaan. Dit resulteert in vermoeidheid en somberheid. Dit uit zich onder andere in vooral kritisch op uzelf zijn. Als mensen afwijzend reageren, bijvoorbeeld op iets dat u gemaakt heeft, voelt u zich negatief over uzelf.

Als u, net als ik vroeger, niet goed heeft om leren gaan met boosheid, zult u vooral verdriet voelen. Maar is het wel verdriet? En hoe is het onderscheid te maken tussen verdriet en boosheid? En kunt u van die (psychische) moeheid afkomen? En hoe zit het met die negatieve gedachten? Is het waar dat deze verdwijnen als ik leer om boosheid beter te hanteren? U leert in deze cursus gegarandeerd een effectieve manier om emotioneel gezonder in het leven te staan!

Daarnaast geven we ook nog een tevredenheidsgarantie.

Als u tijdens het online traject ergens niet uitkomt, dan kunt u een e-mail naar ons sturen. We zullen hier dan zo snel mogelijk antwoord op geven.

Nee, in principe zou iedereen het online traject moeten kunnen volgen.

Direct beginnen?

De cursus kost 295 euro. Dat is veel geld. Omdat je iets op afstand koopt en je van tevoren niet precies weet wat je krijgt, geven we je bedenktijd. Als jullie binnen 30 dagen na het volgen van het online traject niet tevreden zijn, om welke reden dan ook, geef dit dan aan ons door. Dan krijgen jullie het geld terug.

Alle sessies kunnen afzonderlijk én samen met je partner bekeken worden, via hetzelfde account. Iedere week ontvangen jullie een e-mail met een nieuwe les. Via een handige online omgeving kunnen jullie alles terugkijken en sessies vooruitkijken. Het traject duurt in totaal totaal drie maanden. Na die tijd blijven jullie toegang houden tot alle video’s, artikelen en huiswerkopdrachten.

295 euro

Twijfel je nog? Vraag dan gratis de introductie van Het Bezoek aan. In dit miniboek kun je kennismaken met Het Bezoek, een belangrijke methode die uitgebreid in de online cursus terugkomt. Als je hier enthousiast over bent, past de online cursus ook goed bij je.

Vraag gratis het miniboek aan »