Over ons

Hans ’t Hart is psycholoog en eigenaar van coachingsbureau Triple Impact. Samen met zijn vrouw Rita helpt hij mensen die vastlopen in hun relatie en persoonlijk effectiever willen worden. Kenmerkend voor de stijl van werken van Hans is humor, confrontatie, diepgang en procesgericht werken. Hij heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring als trainer, coach en therapeut.

De reis

In 2005 emigreerde Hans met zijn vrouw Rita naar Canada. Na een paar maanden werd duidelijk dat deze keuze niet aan de gewekte verwachtingen bleek te voldoen. Na veel gesprekken en onderzoek werd de keuze gemaakt om terug te keren. Ondanks dat de keuze tot op de dag van vandaag goed bleek te zijn, bracht dit wel een emotionele aardverschuiving met zich mee.

Relationeel bleek deze tijd eveneens een zware test te zijn. Na een periode van twee jaar was er weer sprake van een stabiele situatie. Omdat ’t Hart werkt vanuit het motto: ‘practise what you preach’ heeft deze periode bovendien zeer louterend gewerkt op de binnen de begeleidingen gebruikte werkmethoden en technieken.

U kunt over het verwerkingsproces van deze periode lezen in zijn weblogartikel 4 stappen als u samen een droom verliest of iets ergs meemaakt. Hij schreef dit ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag.

De herstart

Met de nieuwe start van het bedrijf na de remigratie, werd ook een nieuwe naam gekozen: Triple Impact.

Hoewel ’t Hart al jaren volgens zijn methodiek werkte, volgde hij in 2008 de officiële opleiding van Harville Hendrix (Imago Relatietherapie) in Engeland. Deze gerenommeerde opleiding is erop gericht om echtparen/stellen weer tot heling en herstel te helpen komen. De nieuwste inzichten op het gebied van effectief coachen van echtparen, bleken ook binnen de context van het bedrijfsleven (training, coaching) zeer doeltreffend te zijn. In maart 2010 werd hij officieel als Imago Relatietherapeut gecertificeerd.

Na een onderbreking van drie jaar, waarin ’t Hart sleutelde aan de inhoud en opzet van de training Persoonlijke Effectiviteit en Communicatie is deze in 2008 opnieuw gelanceerd in een sterk verbeterde vorm. Inmiddels scoort deze training een gemiddelde van een 9,2 gebaseerd op meer dan 100 ervaringen.

Het verwerkingsproces van de Canada-periode en de opleiding tot Imago Relatietherapeut leidde tot een grotere verdieping en effectiviteit in het werk.

  • In 2011 werd Hans, samen met zijn vrouw, toegelaten tot de allereerste Master Class georganiseerd door Hedy en Yumi Schleifer. Zij behoren tot de top in de wereld op het gebied van relatietherapie (Encounter-centered Couples Therapy). Wereldwijd werden slechts 30 therapeuten toegelaten. Hij volgde uiteindelijk 4 Masterclassen.
  • In 2013 volgde Hans zowel de basis- als de gevorderde cursus in EFT (Emotionally Focussed Couple Therapy, Sue Johnson). Hij volgde hierna nog veel EFT trainingen (o.a. aan de School of EFT in Londen). Deze vorm van relatietherapie is een zeer effectieve aanvulling op het werk van Hedy Schleifer.
  • In 2013 deed Hans diverse opleidingen in ‘Brainspotting’ (Grand). Deze opleiding luidde een voor hem een nieuwe fase voor de praktijk van coaching en hulpverlening in. Lees over zijn ervaringen met deze revolutionaire aanpak in zijn artikel Brainspotting – de revolutionaire individuele therapie.

Boeken

In de afgelopen jaren heeft Hans twee boeken geschreven, namelijk Waarom U Wellicht Beter Bij Uw Huidige Partner Kunt Blijven en Het Bezoek. Van eerstgenoemde is inmiddels de derde druk verschenen en van Het Bezoek. Dit laatste is inmiddels vertaald in het Engels met als titel Crossing The Bridge.

Deze boeken zijn te bestellen via Bol.com.

De passie

De passie van Hans is om mensen zowel privé als zakelijk te helpen om in hun leven een grotere voldoening en effectiviteit te bereiken. U leert hierdoor (weer) enthousiast te zijn over het hebben van een relatie.

Hij gelooft dat het gevoel van ‘echt te leven’ (aliveness) en het gevoel van ‘verbinding’ met anderen een belangrijk onderdeel daarvan uitmaken. Technieken en werkvormen hebben vooral geloofwaardigheid en impact als cliënten merken dat de coach een bewijs is van de effectiviteit ervan. Hans hecht grote waarde aan integriteit en transparantie.